براساس گزارش BBC، زنان واقعا جنس قدرتمندتر هستند، اين نتيجه پژوهشي است كه به تازگي درباره توانايي بقاي انسان در شرايط سخت به دست آمده است. در عصر حاضر نیز زنان تقریبا در همه جای دنیا بیش از مردان عمر میکنند. مثلا در انگلستان، امید به زندگی برای زنان ۸۳ سال است و برای مردان ۷۹٫۵ سال و در اسکاتلند این ارقام به ترتیب ۸۱ و ۷۷ است.
مطالعه جديد در دانشگاه جنوبی دانمارک و روی هفت نمونه تاریخی که جوامع بشری در شرایط بسیار سخت قرار گرفته بودهاند، انجام شدهاست. هدف مطالعه درک بهتر اختلاف عمر بین زنان و مردان بوده است.
از نمونههایی که محققان این دانشگاه مطالعه کردهاند، میتوان به قطحی ایرلند بین سالهای ۱۸۴۵ و ۱۸۴۹ میلادی و شیوع سرخک در ایسلند در سالهای ۱۸۴۶ و ۱۸۸۲ میلادی اشاره کرد. نمونه دیگر تجربه بردههای لیبریایی است که اوایل قرن نوزدهم میلادی در آمریکا آزاد شدند و به آفریقا بازگشتند و بسیاری چون در معرض بیماریهایی که در آمریکا نبود قرار گرفتند، جانشان را از دست دادند.
در همه این نمونههای تاریخی، امید زندگی به شدت كاهش يافت. مثلا در شیوع سرخک در ایسلند، امید به زندگی برای زنان از حدود ۴۴ سال به حدود ۱۹ سال، و برای مردان از حدود ۳۸ سال به كمي زیر ۱۷ سال رسيد.
محققان دانشگاه دانمارک مشاهده کردند که در همه جوامع مورد بررسی، و تقریبا در همه گروههای سنی، نرخ مرگ و میر زنان کمتر بوده است، جز در یک مورد استثناء، زنان بیش از مردان عمر میکردهاند.
ادعای این محققان این است که دلیل اصلی اختلاف امید به زندگی بین زنان و مردان، نرخ مرگ و میر نوزادان است. به گفته آنها در شرایط بسیار دشوار و مرگبار نوزادان دختر مقاومتي بيش از نوزادان پسر از خود نشان ميدادند.
در نتيجه این واقعیت که در شرایط بسیار سخت، و در بدو تولد که تفاوتهای رفتاری و اجتماعی دو جنس در حداقل درجه قرار دارد، مادهها بیش از نرها زنده میمانند، نشان ميدهد برتری زنان در بقا دلایل بنیادی زیستشناختی دارد.
محققان تأکید دارند بر اساس یافتههای این پژوهش برتري زنان به مردان در محیطهای مختلف کم و زیاد میشود و عوامل اجتماعی هم روی آن تأثیر دارد.
اختلاف هورمونی نيز از جمله عواملي است كه ميزان مرگ و میر زن و مرد را متفاوت ميكند، مثلا استروژن که در زنان بیش از مردان یافت میشود، خاصیت ضدتورمی دارد. در حالی که تستسترون که در مردان بیشتر ترشح ميشود، ممکن است باعث ضعف سیستم ایمنی شود.
به گفته پروفسور ویرجینیا زارولی، سرپرست این گروه پژوهشي شرایط مردم در نمونههای مورد بررسی حقیقتا وحشتناک بود و با اینکه در این دورههای بحران مزیت بقای زنان كاهش مييافت همچنان در حدي بود که بیش از مردان زنده بمانند. یعنی حتی در دورههایی که مرگ و میر زیاد بود، زنان بیش از مردان عمر میکردند.
14 دیدگاه
تو زمینه ای که فعالیت میکنید جزو بهترین سایت ها هستید.
سلام.مطالب سایت عالیه.ممنون از شما.به امید توفیق روزافزون.
سلام و تشکر فراوان برای اشتراک گذاری خوبتون
وب سایت خیلی خوب و کاربردی ای دارید
به امید موفقیت های روز افزون.
سلام خیلی ممنون
مردها از گردن به بالا انسان ناطق هستند و گردن به پایین حیوان ناطق
ایجاد تعادل بین این دو کار هرکسی نیست
پس به نظر من مرد ها قوی تر هستند چون این دو تمامی چیز هارو میتونه تحت شعاع خودش قرار بده!
موفق باشید
شکی در این نیست … با تشکر از مطالب مفید و جامعی که در سایت قرار دادید
سلام با تشکر از مطالب مفید و جامعی که در سایت قرار دادید
قطعا همینطوره .
تشکر و قدردانی از اشتراک گذاری های عالیتون
سایت خیلی خوبی دارید باآرزوی موفقیت برای شما
دنبال یه چیز دیگه تو گوگل بودم اومدم اینجا شانسی
سایت خیلی خوبی دارید لینکتونو برای چندتا از دوستام فرستادم بدردشون میخوره ممنون
بهتون تبریک میگم سایت خیلی خیلی خوبی دارید
واقعا شکی نیست که زنان قوی ترند
به امید موفقیتهای روز افزون
سال نو مبارک